Utilizare VITARGO

Cand e nevoie de carbohidrati?

Inaintea unei competitii, corpul are nevoie de incarcatura de glicogen. Acest lucru este posibil daca se completeaza o dieta bine echilibrata folosind ca bautura VITARGO CARBOLOADER in timpul ultimelor zile dinaintea evenimentului.

Recomandari:
1 – 2 pliculete pe zi , in timpul ultimelor trei zile dinaintea competitiei. A se bea intre mese. 1 pliculet se dizolva in 600-700 ml apa.

Cand se ia din nou?

Dupa o competitie sau un antrenament energia musculara este putina sau chiar lipseste. Acum este momentul de refacere.
Este cunoscut faptul ca abilitatea corpului de a depozita glicogen este ridicata imediat dupa extenuare. Cu VITARGO corpul se recupereaza rapid dupa competitii sau antrenament.
Va puteti antrena mult mai intensiv, fara sa existe simptomele extenuarii fizice sau a supraantrenamentului.

Recomandari:
1 pliculet imediat dupa competitie sau antrenament.1 pliculet se dizolva in 600 – 700 ml apa.

In timpul competitiei sau a antrenamentului:
In timpul unui antrenament care dureaza peste 45 minute, apa care se bea ar trebui sa contina si carbohidrati.

Recomandari:
1 pliculet de VITARGO(CARBOLOADER sau + ELECTROLYTE) pe ora. 1 pliculet se dizolva in 700 – 1000 ml apa.

Combinatia ideala pentru jucatorii de fotbal

Incarcare cu carbohidrati inainte de un meci

Cu o zi inaintea meciului:
Se amesteca un pliculet (75 g pudra) de VITARGO in 6 – 8 dl apa. Se beau in total doua pliculete (75 g) intre mese, de preferat o portie dupa pranz, iar cealalta imediat dupa antrenamentul de seara.

Ziua meciului:
Se amesteca un pliculet (75 g ) VITARGO CARBOLOADER in 6 – 8 dl apa care se bea dupa-masa, asta in cazul in care meciul este seara. Cand se procedeaza astfel, se asigura un bun echilibru al fluidelor din corp, la fel si al glicogenului(carbohidratilor)din musculatura.

In timpul meciului in aer liber:
Se amesteca VITARGO+ELECTROLYTE, pt a se bea in timpul meciului in aer liber. Aceste instructiuni de amestec sunt pentru temperaturi intre 20 – 30 grade Celsius. Daca este mai cald, se adauga inca un litru la fiecare exemplu alaturat, iar daca temperatura este intre 10 – 19 grade Celsius, se reduce cu un litru la exemplul alaturat.

Se bea VITARGO in timpul incalzirii, iar apoi , in timpul pauzei meciului, a se incerca sa se consume 4 – 5 dl impreuna cu o jumatate de baton energinzant ”Energikakan”. In felul acesta se pastreaza rezistenta, concentratia si creativitatea pe tot parcursul meciului.
Mineralele din VITARGO+ELECTROLYTE compenseaza mineralele pierdute in timpul transpiratiei. Acest lucru este foarte important, din moment ce crampele musculare apar de regula atunci cand se pierde prea multa apa din organism, minerale si chiar carbohidrati ai muschilor. VITARGO are grija de toate aceste probleme.
Instructiuni de amestec (20 – 30 grade Celsius)

Greutate corporala Concentratie Ratia de praf / apa
85 kg si peste 8,5 – 9,1 1 plic (70g praf) in 7-8 dl apa
75-85 kg 7,1 – 8,0 1 plic (70g praf ) in 8-9 dl apa
65-75 kg 5,8 – 7,1 1 plic (70g praf) in 9-11 dl apa
64 kg si sub 6,4 – 5,3 1 plic (70g praf) in 10-12 dl apa

Amestecul bauturilor pentru sportul in aer liber ar trebui facut in acest fel (vezi tabel) pentru a asigura corpului 1 – 1.5 carbohidrati per kilogram din greutate corpului pe ora. Se recomanda a se bea 4 – 5 dl in timpul incalzirii,un lucru indicat ar fi sa existe o sticla de VITARGO acolo unde este la indemana.

Batonul Energizant “Energikakan”

In timpul meciului:
Folositi beneficiul pe care Batonul Energizant “Energikakan” il ofera nivelului de glucoza din sange. Daca se mananca o jumatate de baton, in jumatate de ora nivelul zaharului din sange se mentine in conditii normale pe toata durata meciului. Impreuna cu VITARGO, batonul Energikakan va ajuta sa culegeti performanta. Veti simti diferenta.

Dupa meci/Recuperare:
Imediat dupa meci, chiar inaintea dusului, este indicat a se bea VITARGO GAINERS GOLD(75 g praf in apa sau lapte), ca si bautura restabilizatoare. In cazul in care au loc mai multe meciuri in decurs de o saptamana, este indicat a se bea un plic VITARGO CARBOLOADER sau VITARGO GAINER GOLD inainte de culcare, pentru a asigura asimilirea 100% a glicogenului din musculatura. In acest fel, se reduce riscul unor infectii sau surmenaj, iar muschii vor fi pregatiti pentru meciul de a doua zi.

Combinatie pentru ciclisti

Reancarcare cu carbohidrati inainte de competite

2 zile inaintea competitiei:
Se amesteca un pliculet (75 g praf) VITARGO CARBOLOADER in 6 – 8 dl apa. Se beau in total doua plicuri a 75g, intre mese, de preferat o portie la doua ore dupa micul dejun, si cealalta dupa-masa.

Cu o zi inaintea intrecerii:
La fel ca si indicatiile de mai sus.

In timpul intrecerii:
Se amesteca VITARGO+ELECTROLYTE ca si bautura pentru sporturi in aer liber.
Instructiuni de folosire a amestecului:

Vremea (temperatura) Concentratie (%) Praf / Apa
Sub 16 grade C 8,5 – 9,1 1 plic (70g praf) in 7-8 dl apa
16-20 grade C 7,1 – 8,0 1 plic (70g praf) in 8-9 dl apa
21-25 grade C 5,8 – 7,1 1 plic (70g praf) in 9-11 dl apa
26 grade C sau mai cald 6,4 – 5,3 1 plic (70g praf) in 10-12 dl apa

Amestecul trebuie folosit in acest mod (vezi tabel), pentru a asigura corpului 1 gram de carbohidrati pe kilogram intr-o ora.

Dupa o perioada mai lunga de exercitii (4 – 6 ore) un amestec de VITARGO si ELECTROLYTE : Vitargo Gainers Gold aduce mari beneficii. Se amesteca in concentratia de apa care este scrisa in tabelul de mai sus.

Este foarte indicat ca in ultima ora de intrecere, sa se foloseasca amestecul “gelul de super energie” de la VITARGO. Se amesteca un plic de VITARGO CARBOLOADER sau + ELECTROLYTE in 0,5l apa (in jur de 13% concentratie).

VITARGO

Se foloseste fara a crea discomfort stomacal, iar “gelul” ofera o energie mai mare decat alte amestecuri de bauturi energizante, mai exact, ofera corpului ceea ce are nevoie pentru a nu se simti efectul de surmenare.

BATONUL ENERGIZANT “Energikakan”

In timpul competitiei:

Este indicat sa se foloseasca beneficiile pe care batonul energizant Energikakan il ofera nivelului den glucoza din sange. In cazul in care se consuma 1/5 din batonul Energikakan la fiecare 30 minute, se pastreaza un nivel normal al zaharului in sange, ceea ce asigura rezistenta pe tot parcursul intrecerii. Impreuna cu VITARGO, batonul Energikakan confera drumul spre performanta.

Dupa competitie:

Imediat dupa intrecere, se bea VITARGO GAINER GOLD (75g praf in apa sau lapte) ca si bautura recuperatoare. In cazul in care au loc mai multe intreceri in decursul unei zile sau a unei saptamani, este de preferat a se consuma 1 – 2 plicuri VITARGO CARBOLOADER dupa cina, pentru a asigura musculaturii nivelul glicogenului de 100%.In felul acesta, se reduce considerabil riscul de a se produce infectii sau surmenaj, iar corpul va fi apt pentru o noua provocare.

SUCCES!