Nutritia in sport

Baza succesului in activitatea sportiva consta intr-o dieta bine echilibrata. Cei care se antreneaza si participa la competitii intampina dificultati in a-si satisface nevoia de energie imediata prin intermediul dietei lor. Aici intra VITARGO in scena.

Nu e usor sa se formuleze recomandari exacte asupra cantitatii VITARGO care trebuie folosita. Pentru a putea stabili acest lucru este nevoie de o informare cat mai detaliata: cata energie se consuma, greutatea persoanei, sexul, categoria de sport practicat etc.

Toti acesti parametrii sunt specifici si difera de la o persoana la alta.
Ambalajele produselor VITARGO contin instructiuni generale de folosire a lor; pornind de la acestea fiecare individ poate sa stabileasca in timp cantitatea ideala pentru a obtine efectele dorite.
Daca doresti sa afli mai multe informatii despre cum poate dieta ta sa influenteze performanta sportiva, vei gasi mai multe informatii la capitolele: Dieta, Distributia de energie si Activitati fizice.

Cum sa mananci ca un atlet

De exemplu: Modelul de meniu pentru antrenament intensiv
Daca practici un sport si esti un mare consumator de energie, meniul tau ar putea arata astfel:

Jumatate carbohidrati (paste, orez, cartofi) un sfert carne, peste sau pui un sfert legume.

In timpul mesei e recomandat sa consumi paine neagra sau alba, sa bei lapte sau apa si in mod normal sa consumi fructe la desert. In functie de necesitatile tale de energie poti consuma una sau mai multe portii si in caz de antrenament excesiv poti deasemenea sa incluzi portii extra de paste , cartofi sau paine si sa bei mai multe lichide.

Inainte de competitii sau sesiuni de antrenamente intense nu ai vrea sa te incarci cu aceste portii suplimentare, de aceea VITARGO este un inlocuitor excelent. Mananci conform meniului recomandat pana te incarci si apoi intre mese, suplimenteaza-ti dieta cu carbohidrati conform retetei VITARGO.