Dieta

Dieta normala pentru un occidental cu varsta cuprinsa intre 19-29 ani da in medie 2500-3000 kcal/zi. Din aceasta energie vine din 15% proteine, 35% din grasime si 50% din carbohidrati digestibili. Acest lucru inseamna ca un occidental normal acumuleaza in jur de 310-375 grame de carbohidrati digestibili din dieta lui de baza.

O dieta normala pentru o femeie cu varsta cuprinsa intre 19-29 ani da in medie 2000-2500 kcal/zi. Acest lucru inseamna ca o femeie occidentala normala acumuleaza in jur de 250-310 grame de carbohidrati digestibili pe zi.

Problema persoana “normala” si dieta”normala” este aceea ca nu descrie realitatea unui sportive. De obicei sportivii sunt mult mai concentrati asupra a ceea ce mananca si de obicei energia care povine din grasime este mai scazuta si energia care provine din carbohidrati este mai ridicata, in comparatie cu o persoana “normala”.In plus consumul de hrana zilnic al unui sportiv este cu mult mai mare decat cel al unei persoane “normale”, deoarece ei folosesc o energie mai mare in timpul exercitiilor fizice, ceea ce duce la cresterea apetitului.

VITARGO ar trebui sa fie folosit pentru a compensa diferenta dintre cerintele zilnice de carbohidrati digestibili si cantitatea de baza obtinuta de-a lungul unei diete normale.

Daca este necesar un stoc de glicogen in plus, ca si incarcatura cu carbohidrati inaintea unei competitii, este necesara scaderea intensitatii antrenamentului, in asa fel incat carbohidratii suplimentari sa poate fi depozitati sub forma de glicogen, si nu sa fie “arsi” direct cu activitate musculara.

VITARGO ar trebui administrat ca supliment la o dieta normala, nu poate fi folosit ca si un inlocuitor pentru mancarea obisnuita.